Objednaj si
BLOG

Med?? ZÁZRAK!!

Rozmýšľali ste už nad tým, ako môže byť niečo také sladké, fantasticky lahodné a zároveň tak zdravé?? Zázrak menom MED

Odpradávna bol med používaný ako prírodné sladidlo. Napriek mnoho ďalším sladidlám si med stále udržiava svoju popularitu!!

Med nie je len sladkou fajnotkou, ktorou si osladíme čaj alebo natrieme na chlebík. V skutočnosti je liečivým zázrakom, ktorý obsahuje množstvo látok, ktoré sú pre náš organizmus veľmi prospešné.

Keď budeme pravidelne konzumovať tento slaďučký zázrak, predídeme rôznym chorobám a ak by nás aj nejaká choroba zastihla skúste ho použiť ako liek! Samozrejme niekedy aj mňa zaskočí choroba a nemám na výber -ATB ma neminú, ale ako prevenciu proti chorobe odporúčam (MuDr. Čučoriedkova ?) raz za deň lyžičku kvalitného medu.

Milé dámy, ako už iste viete, med sa používa aj kozmetike, pri masážach a pri rôznych skrášľovacích procedúrach. Jeden taký mini recept na vrásky (pretože vrásky sú smrrrť ☹️)

Medová maska na skrášlenie pleti

?Ingrediencie

Kyslé mlieko/sladkú smotanu (jedno z toho)

Med

Postup

  1. Kyslé mlieko/sladkú smotanu zmiešam s medom.
  2. Kašičku si natriem na tvár, pokožku okolo krku a dekolt.
  3.  Necháme pôsobiť cca 15 minút.
  4.  Po 15 minútach kašičku/masku zmyjeme z tváre vlažnou vodou.

Ak chcete aby bol účinok intenzívnejší pridajte si trochu kaolínovej (porcelánovej) hlinky a nechajte masku pôsobiť LEN 5 minút!!

 

Medová maska na vyhladenie pleti/vrások

Ingrediencie

1 lyžica mäkkého tvarohu

1 lyžica medu

Postup

  1. Tvaroh vymiešame s medom na hustotu pasty
  2.  Tvár si vyčistíme pleťovou vodou a na vyčistenú tvár si nanesieme masku.
  3.  Necháme pôsobiť 20 minút a potom masku zmývame vlažnou vodou.

Vaša pleť bude krásne prekrvená a omladená. Bez pravidelného použivania nemôžeme čakať výsledok, takže milé dámy – minimálne raz za týždeň. Skúste toooo ak máte trochu času – prírodná alternatíva ku kupovaným výrobkom!! Je to pecka a ani nemusíte mínať majland na krémiky a masky

Priaznivé účinky medu v kozmetike poznali aj naši predkovia a radi ich využívali. V kozmetike sa využívajú hlavne antibiotické a bioregeneračné účinky medu. Med sa používa na mastnú a nečistú pleť, hlavne kvôli hydroskopickým vlastnostiam – vyťahuje mastné a nepotrebné častice z pleti. A za odmenu je naša pleť hladučka, nadherne hebká ako hodváb, vrásky sú menej viditeľné, vlasy krásne lesklé…Úžasné, však??