Objednaj si
BLOG

Čučoriedkový džem

Džem bol prvý produkt z nášho Čučoriedkova, ktorý sme začali vyrábať. Keďže v našej rodine sme všetci závislí od zdravých sladkostí tzv. sladkožrúti, tak práve džem nemôže chýbať v našej špajzi, ktorá je momentálne preplnená aj inými čučoriedkovými pokušeniami.

Určite súhlasíte so mnou, že maminky sú najlepšie učiteľky. Inak to nebolo ani v našej rodine. Rady, typy a recepty kolovali z generácie na generáciu a mamičku Aničku najviac naučila jej maminka (moja starká).

V minulosti si ľudia neuľahčovali prácu s potravinami pridávaním umelých konzervantov, dochucovadiel a umelých farbív. V tom čase dorábali produkty poctivo a na 100%. Nepoškodzovali si zdravie umelými konzervatmi.  Som veľmi rada, že ľudia okolo mňa žijú zdravo a dbajú na to čo si pustia „dole hrdlom“ ?

U nás v rodine si jedlo vychutnávame. Každé raňajky, obed či večera je pre nás takou malou oslavou, na ktorej nechýbajú naše výborné zdravé domáce produkty a výrobky….ach…jedna báseň

Často spomínam na moje nádherné detstvo a na to aký som bola špekulant ? V špajzi sme mali na tajnom mieste (ktoré pre mňa samozrejme tajné nebolo. Objavila som ho pri prvej príležitosti, ako rodičia išli niekde na návštevu a mňa so sestrou nechali doma ?) maminkine  medovníčky rôznych tvarov. Pri  tajnom prenášaní „dobrôt“ do detskej som sem- tam rozbila pohárik výživy, džemu, kompotu… (nuž, aj to so sebou prináša taká menšia detská „krádež“)

Jedny Vianoce som si  dokonca skryla pod vankúš perníčky, pretože som ich už toľko zjedla, že mi bola zakázaná v ten deň konzumácia sladkého ? #jedlojemojzivot – od malička. Klasická otazka: po kom to dieťa je?? NO predsa po ocinkovi macinkovi ‼️

Maškrtenie milujem do dnes ❤️

Medzi časom som vyrástla. Už nie som nezbednou špekulantkou, ale ženou ktorá s radosťou a láskou dorába každý rok aj s  mamičkou Aničkou  domáce produkty  a už spomínaný čučoriedkový džem.  Džem mám veľmi rada od malička. Osladí raňajky, dodá každému koláčiku tú správnu sladko-kyslastú chuť a čučoriedkovú príchuť. Nielenže ho môžete použiť ako dochucovadlo do jogurtov ale môžete si ho len tak natrieť na chlebík, na banánové lievance, palacinky či primiešať ho do ovsenej kaše.

V dnešnej dobe plnej chémie, ktorá sa na nás pozerá hlavne v obchodných reťazcoch musím poznamenať, že žiaľ aj taký obyčajný džem obsahuje škodlivé látky a priveľa nezdravého cukru. Veď prečo si neskúsiť uvariť HOME MADE džem?? Je to tak jednoduché! Stačí Vám na to pár hrnčekov obľúbeného ovocia, med a jeden hrniec. Pre väčších fajnšmekrov odporúčam pridanie CHIA semiačok :))