BLOG

Tvarohový TART

V neděli se nedělá ? My sme si v nedeľu urobili takú malú Garden Party s týmto božským TVAROHOVÝM TARTom❤️
Keď moje dve malé sesterničky zbadali túto nepečenú krásku, tak som mala čo robiť aby som koláčik stihla odfotiť skor, ako sa do neho pustia ? Asi ani nemusím písať, že sa po tarte zaprášilo tak rýchlo až sme sa nestíhali čudovať….? Milujeme víkend ‼️
Verím, že aj Vy ste mali k nedeľnému obedu skvelý osviežujúci dezert, ktorý Vám zlepšil náladu ??? ?

?Ingrediencie

Sušienkový základ
300g ovsených keksíkov (v mojom obľúbenom Lidl Slovensko máju skvéle ovsené sušienky Zuzanky)
1/2 hrnčeka ovsených vločiek
100g rozpusteného masla

Krém
500g jemného tvarohu
250g mascarpone
150g bieleho jogurtu
4 polievkové lyžice medu
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
10g plátkovej želatíny
200g jahôd
+ ovocie na ozdobenie = čučoriedky, ríbezle, maliny, černice…

Postup
1. Pripravíme si sušienkový základ – keksíky si rozmixujeme v mixéri, presypeme ich do väčšej nádoby, kde pridáme rozpustené maslo a premiešame, aby sa keksiky s maslom spojili.
2. Sušienkový základ natlačíme na dno a boky tartovej formy. Odložíme minimalne na 15 minútu do chladničky.
3. Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale.
4. V ďalšej nádobe začne pripravovať krém. Mascarpone + tvaroh + jogurt – zmiešame a pridáme k nim ešte aj med a vanilkový extrakt.
5. K hotovej (teplej) želatíne primiešame trochu krému a až potom zmiešame celú želatínu so zvyškom krému.
6. Vyberieme z chladničky sušienkový základ a na dno poukladáme poprekrajované jahody.
7. Na poukladané jahody navrstvíme krém.
8. Nakoniec na vrch poukladáme ovocie a odložíme minimalne na 2 hodky do chladničky.

Už aby ste ho ochutnali!!!! Táto lahodná letná kráska je neoddolateľná ❤️???

Prajeme Vám krásny slnečný PONDELOK☀️

Vaše ČUČORIEDKOVO.